Brandwerende schilderwerken

Brandwerende schilderwerken

Een veilig gebouw met brandwerende schilderwerken

Voor bepaalde gebouwen (waaronder kantoren, grote winkelpanden of showrooms) gelden strenge normen inzake brandveiligheid. De vakschilders bij Schilderwerken Van Nuffel in Sint-Lievens-Houtem zijn op de hoogte van de wetgeving en beschikken over aanzienlijke ervaring betreffende brandwerende schilderwerken.

Hoe werkt brandwerende verf?

Brandwerende schilderwerken

Bij contact met vuur of bij extreem hoge temperaturen zwelt de brandwerende coating op tot een isolerende schuimlaag die de ondergrond beschermt. Op die manier blijft de dragende constructie van uw gebouw langer intact en heeft de brandweer meer tijd voor de evacuatie.

De dikte van de brandwerende verflaag hangt af van het materiaal dat beschilderd wordt, maar ook van de beoogde brandweerstand.

Brandwerende schilderwerken door Schilderwerken Van Nuffel

De noodzakelijke brandwerendheid en de gewenste laagdikte laat u best bepalen door een specialist. Bij Schilderwerken Van Nuffel beschikken we over professionele meetapparatuur en kwaliteitsverf, zodat u zeker bent van degelijke brandwerende schilderwerken.

Brandwerende coating
in een kleur naar keuze

Vaak speelt ook het esthetische aspect een rol, zeker wanneer de constructie van het gebouw goed zichtbaar is. In dat geval is het mogelijk om de brandwerende coating af te werken met een toplaag in een RAL-kleur naar keuze.

Wenst u een offerte op maat?

Contacteer ons en onze schilders komen bij u langs.

Contacteer ons